Menu
Gildia Pióra na Patronite

Karty losu

Miłość jest mi bardzo bliska
i obca zarazem nie pozwala,
odkryć wszystkich losu kart,
ani po swojemu zapisać.

Miłość moja jest niedostępna
i dostępna kiedy tylko ona
chce i ma na to ochotę swoją.
Miłość moja z pewną dozą
tajemnicy nie odkrywa do końca...

z wszystkich kart przede mną.
Droczy się łasi i bawi na dystans.
Płata figle, gdy się nie spodziewam
niczego z jej strony jest jak...
motyl spłoszony przede mną ucieka!

Lubi jak się ją stale goni.
Nie wiem kiedy jest poważna?
A kiedy żartuje? Nieprzewidywalna,
potrafi sen z powiek odebrać.
Nie daje chwili wytchnienia.
Jak z nią dojść do ładu? Pojąć?...
Gubię się we własnych myślach.

92 603 wyświetlenia
880 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!