Menu
Gildia Pióra na Patronite

Astronomiczna miłość

Teksty z obrazami - Astronomiczna miłość - exsilentio
Astronomiczna miłość - exsilentio

Miłość jest jak czarna dziura,
Szczytem morza, głębią góry,
Tajemnicą i błękitnym piórem.
Czeka cicho gdzieś na szlaku,
W soczystego miąższu smaku.

Tak samo siorbiemy gorącą herbatę,
Biedy podobnie bogate,
Ale razem
Płyniemy ponad światem.

Jutro jest zawsze,
Zbyt jednak krótko dla marzeń,
Uśmiechów, dłoni, twarzy.
Dziś jest tu i teraz,
Gdzie uśmiechnięty czas umiera.

Quid Quidem

42 057 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!