Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Miłość jak woda zatacza koło
Kropelki płyną po morzu dusz
Nie pytasz wtedy co to się stało
Po prostu kochasz kochasz i już

Gdyby odeszła tamtej jesieni
Nim serce dało wyraźny znak
Gdyby zamknęła się w niemej przestrzeni
Ach gdyby! Dziś jaki byłby twój świat?

Rozbija się falą po klifie zdarzeń
I tak swój żywot kończy ta toń
Lecz gdzieś na skraju ludzkich marzeń
Twe serce woła: Miłości! Miłości płoń!

5920 wyświetleń
86 tekstów
19 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!