Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odejść

Miłość - gdzieś zapomniana
pośród smutku łez
spoczywa na dnie
samotnych westchnień.
Mrok gościem
duszy mej
brak wspomnień
z listów życia .
Rząd słów z ust
niszczy uczucia
szelest wiatru
śpiew ptaków
niknie we mgle
tylko pustka oplata
w ciszy zasypiam
nie mogę oczu otworzyć
by dalej iść
Ty pijesz z ciała
mego życia
pokrywając swe usta
pięknem słów
by nie dostrzec
własnego egoizmu
lecz sam wierz
że to daje jedynie śmierć .
Dziś żyję
by walczyć
z następnym dniem
Ciebie dawno nie ma...
Jestem - Żyję i kocham życie ...

http://www.youtube.com/watch?v=9UTRDAoNHXI

52 497 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
  • Sol 8

    29 June 2012, 13:26

    :)) oj Grażynko jak zawsze jesteś nadmiar łaskawa dziękuje :))
    pozdrawiam ciepło :))

  • 28 June 2012, 23:15

    Dziś żyję
    by walczyć
    z następnym dniem
    Ciebie dawno nie ma...
    Jestem - Żyję i kocham życie ...

    Warto było tu zajrzeć i przeczytać ten piękny wiersz :)))
    Cieplutko pozdrawiam :)))

  • słoneczniki

    28 June 2012, 21:53

    Bardzo ładny

  • Sol 8

    28 June 2012, 10:32

    Dziękuje Romanie , bo ten kto wolny nad swym losem nie płacze :)) Pozdrawiam ciepło i dziękuje Wam za chwilę zatrzymania :))

  • R.A.K.

    28 June 2012, 10:26

    Piękny wiersz!

    Pozdrawiam :)

  • Sol 8

    28 June 2012, 10:22

    Dziękuje :)) Dawne wspomnienie, pozdrawiam :))

  • agniecha1383

    28 June 2012, 10:16

    śliczny wiersz...