Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłość daje radość, lecz zakazana cierpienie
samotność daje ból, czasem tylko ukojenie

Miłość jest łaskawa mówiąc Pawła słowami
miłość czasem musi milczeć, bojąc się szacunku granic

Istnieje taka miłość okrzyknięta pożądaniem
nienawiść nazywa ją chorą, więc kończy się rozstaniem

Miłość to miłość, niby taka sama
moja zabrania oddychać, obraża Boga Abrahama

Miłość jest cudem i darem i łaską
moja jest grzechem, moja musi zgasnąć

27 361 wyświetleń
174 teksty
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!