Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłość bez ograniczeń
Stąpająca po schodach
Jeżdżąca na wózku inwalidzkim
Krojąca chleb,zalewająca wrzątkiem kawę

Miłość nienazwana, stojąca na skrzyżowaniu
Wciąż mająca wybór móc,czy chcieć?
Wiążąca bury, czytająca książki
Miłość wykształcona i ta niedouczona

Miłość z nędzą pod pachą
Grzebiąca w koszu na śmieci
I ta w blasku złota,nieznająca głodu
Z grymasem na twarzy i przekleństwem w oczach

Miłość o stu twarzach,z maską kolorową
Przegrana,czy wyniesiona na szczyt
Ta skromnie odziana,delikatna i ekologiczna
W butach na obcasie w kolorze red

Miłość,ot taka nadzwyczajnie zwyczajna
Z twarzą zoraną zmarszczkami
Z porannym ziewnięciem i żylastymi rękoma
Miłość to Ty

9500 wyświetleń
83 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!