Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bursztyn

Miliony lat zaklęte
W złotej kropli żywicy
Z tajemnicą tamtego świata
Złapanego na gorącym
Uczynku znikania
Z maleńką muszką
Jak egipską księżniczką
Śpiącą w swoim sarkofagu
Igiełkami pradawnego lasu
Połyskującymi nimbem
Okruchami przeszłości
Z maleńkimi pęcherzykami gazów
Oddechem Ziemi
Sprzed milionów...

18 853 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!