Menu
Gildia Pióra na Patronite

Podróż

Miliony gwiazd wisi na niebie
jak latarnie zagubionych dusz
jakby czekały podróżniku na Ciebie
byś dotrzeć do samego siebie mógł.
Przez tysiące słonych łzami mórz
przez miliony słodkimi uśmiechami rzek
płyń podróżniku cały czas przed siebie
nie bacząc na to że duszę Twoją trawi lęk.
Płyń w czerń i biel póki nie napotka cię dzień
łódka zmieni się w zwykłe łóżko
a gwiazdy oślepi jasny słońca cień
wpadając w Twój sen jasną stróżką
i odbierając ci kolejny piękny sen
Jednak podróżniku podróż ta nie ma końca
Noc znów wyśle ciemny i mroczny zmierzch
Swojego oddanego sługę i gońca
który porwie cię podróżniku w świat
gdzie spełniają się marzenia już od lat.

15 723 wyświetlenia
93 teksty
142 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!