Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niewysłuchany

Milczenie brzmi jak głos zapomniany
co w pamięci za daleko się oddala
i jak kroki tego
który zbyt wcześnie odchodzi

A tak pełna jest rozpacz
gdy ma się puste ręce

Więc już nie mów mi nic
bo tylko na ciszę
słów niewypowiedzianych
nie ogłuchło mi serce

101 614 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • Adnachiel

    20 September 2013, 17:48

    Dziękuję Wam bardzo, że zatrzymaliście się przy moich słowach - niewypowiedzianych.

  • Giakonika

    20 September 2013, 15:24

    Adnachielu, chłonę twoje słowa. Są piękne. Pozdrawiam cieplutko.

  • giulietka

    20 September 2013, 15:09

    czasem w ciszy nieznośnej
    najgłośniej przemawia serce
    i jeśli to co było
    można ocalić milczeniem
    gdy słowa nic nam nie mówią
    pomilczmy wtedy razem
    być obok
    to tak niewiele
    ale czasem znaczy najwięcej

  • Gaia

    19 September 2013, 15:40

    Nie płacz, gdy dłonie chłodem pustki cię ranią
    i nie mów, że jednym sercem ukoić się nie da
    bo da się
    tylko wtul się w bliskie ramiona, wtedy zobaczysz...

    tak jakoś mi przyszło do tych wersów serdecznych
    :)

  • 19 September 2013, 14:34

    bardzo ładny wiersz

  • Palulusia

    19 September 2013, 14:29

    Cieszę się że Ci to wystarczyło :)
    Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam i cenię :)

  • Pechowa_

    19 September 2013, 14:23

    Zatrzymujesz Mnie jak zwykle na dłużej niż przypuszczać można ! ;P

    Cudowny... lekki... piękny wiersz...Porusza Moje serducho ;))

  • I.Anna

    19 September 2013, 14:03

    pięknie, bardzo mi się podoba, może dlatego, ze czuje czasem podobnie.

  • Adnachiel

    19 September 2013, 13:58

    Wystarczyło :)
    Dziękuję.

  • Palulusia

    19 September 2013, 13:56

    Pustka się wypełniła rozpaczą...
    Wzruszyłeś mnie i mam nadzieję, że to Ci wystarczy zamiast zachwalania jak to jest piękne napisane..