Menu
Gildia Pióra na Patronite

Milczę, gładze Cisze po bladym policzku...
Krzyczę, ściskam Ją za suchy kark, i duszę...
Duszę ją!
Przestrzeń...

Przestrzeń, czerń, niepokój
i spokój
i strach
no tak...

Czarny (nie)pokój
Przesztrzenny strach
Otacza, utłamsza, rozdziera!
Uciekam
Unikam
i znikam

Zagubiona
Rozżalona
Sama!
Przytłacza mnie i dławi...

Wariatka!
Karuzela nie huśtawka
i kręci się we mnie
i wierci, i ciśnie mną w kąt

Ziarenko piasku - to Ja jestem ?
Jestem połową,
połową z połowy - i kruszę się dalej
Uciekam!

Niewidze, a czerń ma tyle barw
a ta? Cisza...
ta jest Ciszą
Przestrzenią
i tuli - Zaraza!
Cholera!
Ja gnije!
i dre się, i wrzeszcze
i milczę
i jeszcze
ciii...
Słyszysz?

Umarła!

Cisza umarła
Skulona w kącie
tam miałam Cię znaleźć ?
Wołałam,
gnijąc wrzeszczałam jak durna...
A smród ubierał przestrzeń

Oczy
no są
i są puste
pustką przepełnione

Spojrzenie
niespełnione
głodne

Ściskam kolana
i blada jak ściana
Umarłam i ja
z Ciszą

Bez Ciebie...

3559 wyświetleń
9 tekstów
0 obserwujących
  • thrillina

    15 August 2010, 21:42

    dziekuje :}

  • 15 August 2010, 20:05

    Podoba mi się Twój wiersz:).

  • thrillina

    14 August 2010, 21:15

    chcę, ale nie mam na to wystarczajaco czasu w tej chwili

  • awatar

    14 August 2010, 21:06

    Jak tobie się nie chce ułożyć wiersza to mnie ma się chcieć go czytać, dobra kpina z forum i czytelnika, baj, baj, zmiana jaj,

  • thrillina

    14 August 2010, 21:01

    skopiowalam
    ze swojego
    notatnika
    nie zerknelam
    jak
    rozlozyl sie
    na tej
    stronie
    :]
    ale niech juz tak zostanie
    za duzo zajelo bymi dzis zmienianie :]

    szkoda tylko ze nie wiem czy to krytyka czy jednak nie ?

  • awatar

    14 August 2010, 20:57

    plusa postawiłem dla jaj a co mi taj baj baj

  • awatar

    14 August 2010, 20:55

    Niewątpliwie

    dużo

    stron

    zajmuje

    taka

    pisanina

    tylko

    czytać

    się

    nie

    chce

    bo

    pewnie

    gdzieś

    mielizny

    ukryte

    w

    spacjach

    a

    może

    koniugacjach

    i

    gdzie

    by

    tu

    nie

    jeszcze

    pozdrawiam

    leszcze

    i

    karpie

    wieszczem

    i

    wierszem