Menu
Gildia Pióra na Patronite

Duma

Milcząc, wyłania się z cienia
Pozdrawia w imieniu zmarłego.
Pan zimnego nieistnienia.
Strażnik w więzieniu Jego.
Anioł bez skrzydeł
bez twarzy i bez emocji
Przemierza świat pełen straszydeł.
A gdy otuli cię płaszczem i
już nikt o tobie więcej nie usłyszy,
pamiętaj - to właśnie był Duma -
Anioł Śmiertelnej Ciszy.

7264 wyświetlenia
104 teksty
6 obserwujących
  • Fileus

    24 October 2010, 10:13

    Dziękuję wam wszystkim za uznanie.

  • Piłkareczka*

    24 October 2010, 10:03

    Z dumą stawiam plusa :)

  • giulietka

    23 October 2010, 22:20

    Niesamowity wiersz.

  • marka

    23 October 2010, 21:32

    To je to...
    Pozdrawiam

  • motylek96

    23 October 2010, 20:36

    Zimny świetny wiersz