Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dialog na odległość

Miła, grzeczna, podporządkowana…
Masz być taka bo będziesz - sama.
Nie miej zdania ani drogi własnej.
Bądź interesująca, zawsze wtedy gdy zachce.
Przestań myśleć tyle i tak zrobisz co każę!
Nie za chwilę, nie zaraz, lepiej uważaj!
A co do kochania? Nie ma nic za darmo.
Musisz zasłużyć by zyskać swą godność,
Dawać powody, bym mógł być dumny,
Choć i tak ofiaruję Ci uśmiech sztuczny.

Mijają lata, nie ma już Ciebie.
Nie ma mych bliskich, jest tylko wspomnienie.
Nawet odwagi, by wiadomość napisać.
Brakuje tak bardzo zeszłego życia…

A może nie cierpię? Może mam życie,
o którym nigdy nie usłyszycie,
Bo choć fundament nie był szczery,
uczucia lekceważą dobre maniery.

Wyjmijmy plusy chowając urazę,
Pokazałem Ci świat jakiego nie chciałem!
Kontrolę nad wszystkim przy życiu trzymałem,
Bo ja się po prostu o Ciebie bałem…

Nie prosiłem, zawsze kazałem.
Miałem córkę choć ojcem…
być nie umiałem.

. . .

- W porządku, złość została za drzwiami,
Nie rozglądam się już za Twoimi cieniami.
Nikt Ci nie pokazał, czym jest ciepło i miłość.
Gdy byłeś dzieckiem, ciężko Ci się żyło.
Wiedz, że nie mam żalu, serce się już wygoiło,
Nie obwiniaj siebie za to co już kiedyś było.
Rolę odegrałeś jak tylko potrafiłeś,
Jestem silną kobietą, taką mnie uczyniłeś.

https://www.youtube.com/watch?v=R7rJGghzCjc

8535 wyświetleń
180 tekstów
12 obserwujących
  • Victoria Angel

    7 April 2023, 13:47

    Miłość to nie wojsko, w miłości nie ma nic na rozkaz! Bardzo prawdziwe. :-(