Menu
Gildia Pióra na Patronite

prawda i kłamstwo

mijało się kłamstwo z prawdą
przechodząc obok łukiem
a gdy zobaczyło ją nagą
upadło z wielkim hukiem

szybko się jednak podniosło
spojrzało prawdzie w oczy
i choć w nich świętość ujrzało
dalej zaczęło kroczyć

choć nóżki miało krótkie
z prawdą ścigało się twardo
lecz przyłapane zostało
zduszone, skazane na marność

problem jednak istnieje
on świata naszego wadą
kłamstwo sto razy wskazane
dla wielu staje się prawdą

lecz ona się nie poddaje
już kłamstwu zadaje kłam
kto ma otwarty umysł
prawdę odnajdzie sam

56 927 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!