Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przechodząc przez obraz

Mijałem na dworcu
ubogiego
z pajęczyna na ustach

ponury widok

klęczał pod kolorową reklamą
ze łzami w oczach
i prosił o chleb

w barze za wielką szybą
dwie skromne porcje
pakował w siebie człowiek
z podbródka stalaktyt
majonezem ściekał na wielki brzuch

wypluł mi kawę automat
z reklamy patrzyła kobieta
pijąc czarną z filiżanki
strzelała estetycznym uśmiechem
z tuszowanych powiek

dałem mu trzy złote

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • fyrfle

    3 November 2014, 21:12

    fajnie zauważone

  • Gaia

    18 October 2014, 21:35

    Ten tekst może być nieodpowiedni dla niektórych czytelników.