Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Za piecem

Mijają pory roku
Wiosny zmartwychwstałe radośnie
Lata spływów długą wierną rzeką
Z wiarą która podobnie dojrzewa
Jesienie wędrówek starym lasem gdzie
Ciszy strzegą puchacze i wierne drzewa
Aż nadejdzie długa zima
Choć u Pana Boga za piecem
Wypłaczesz w rękaw, że przedwcześnie.

8165 wyświetleń
74 teksty
90 obserwujących
  • Barefoot

    7 May 2014, 16:45

    Wierna rzeka, wierne drzewa.
    Ostatnia fraza poprawna, ale to nie wystarcza.

  • onejka

    6 May 2014, 10:41

    Na zapiecku hulają wspomnienia
    a czas zdaje się taki prędki
    zmarszczył oczy
    na brak zgody...

    Świetny wiersz

    od Naja
  • Gaia

    30 April 2014, 19:10

    W porach roku
    niejeden pogubił rachubę
    ważąc dobre z gorszego
    i lepsze z dobrego

    a cisza to wszystko co masz
    :)

  • Naja

    29 April 2014, 20:45

    Podoba mi się przekaz i jego przesłanie. Bardzo.

    :-)

  • Jesień

    29 April 2014, 16:53

    Pięknie !