Menu
Gildia Pióra na Patronite

* Morze posrebrzane księżycem *

Miewam czasami taką chwilę,
Gdy zastanawiam się nad życiem.
Spoglądam wstecz – niezmiennie widzę...
Morze posrebrzane księżycem.

Jak dzieciństwo szczęściem spowite,
Gwiazdy wśród fal tańczą płomykiem.
Inaczej w mych oczach odbite...
Morze posrebrzane księżycem.

Nad mą głową – niebo błękitne,
W dzień, smagane tęczowym biczem.
Wciąż w moim śnie mieni się ślicznie...
Morze posrebrzane księżycem.

Chciałbym kiedyś spotkać o świcie,
Nie miałbym więcej żadnych życzeń
W czyichś oczach, dla mnie ukryte...
Morze posrebrzane księżycem.

http://www.youtube.com/watch?v=Y10vlcSM1e4

2794 wyświetlenia
22 teksty
5 obserwujących
  • słoneczniki

    25 February 2013, 20:35

    Porusza i wzrusza
    Zaciekawia
    Spod przymkniętych powiek wydobywa obrazy...

  • Pechowa_

    25 February 2013, 16:03

    Wspaniały wiersz... ;)
    Zabieram ;)

  • Papużka

    25 February 2013, 11:16

    bardzo fajnie dźwięczy :)

  • kruk55

    25 February 2013, 00:25

    pięknie dziękuję... czy zasługuję?
    niech księżyc odpowie
    na poduszce przy głowie :)

  • kruk55

    25 February 2013, 00:15

    jakże mi miło - komentarz o jakim mi się nie śniło
    do miłego :)

  • misiek45

    25 February 2013, 00:09

    Uroczy wiersz...morze posrebrzane księżycem..uwielbiam taki dobór słów są piękne i tajemnicze zarazem -dobrej nocy Macieju :)