Menu
Gildia Pióra na Patronite

Koń

mieszkam sobie w moim pięknym kraju
bo państwo
to ci którzy rządzą

ale czy dobrze jest mi w mojej ojczyźnie
nie sądzą
bo przecież narzekam

radość mojego serca
dawno odeszła

wiek minął
no cóż
nie jestem już młodzieniaszkiem

koń pod górę
to ja
który ciągnie furę

miód na serce
nie ma miodu
na te moje końskie

Boże na czole
napisali mi koń
to państwo
w tym moim pięknym kraju

8193 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!