Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wytrzymać na odległość rozmowy

mieliśmy powoli się rozejrzeć
między sobą
poukładać kluczowo
słowa dobrać do pierwszych wrażeń
nie spłoszyć najcichszej nadziei

wyczuwalnie od początku
chcieliśmy sięgnąć po odrobinę więcej
dotknąć łatwopalnych punktów

bliżsi sobie o kolejne zdanie
współrzędnie określamy siebie
w granicach niepoprawnych zamyśleń
ze stałym przyspieszeniem
dopowiadamy się wzajemnie
bez warunkowych wątpliwości

kończymy rozmowę
przełykając niepotrzebne tak i bardzo
w przytulnej ciszy
wymownie objęci

12 230 wyświetleń
103 teksty
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!