Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pleśń

Teksty z obrazami - Pleśń - exsilentio
Pleśń - exsilentio

Miękka delikatność, to łatwa karma
Dla gnilnego grzyba.
Wtedy może się przydać
Dobry lek, a takich nie dają darmo.

Trzeba go odnaleźć na szczycie góry,
Lub w ciemnej dolinie,
Smakuje krwią w czerwonym winie,
Lub mapą blizn znaczącą skórę.

Wiara jest do niego drogą.
Myśli cyrklem odmierzaną.
Miłość tragarzem darowanym,
A nadzieja siłą, że tamte pomogą.

Cokolwiek będzie, mój dobry Boże,
Słowo, czasem twardsze od kamieni,
Krew w wino przemieni.
Bez Niego byłoby znacznie gorzej.

41 988 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!