Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rejs ku pragnieniu

Miejsc wszelkich jesteś przepiękną ozdobą…
Dajesz im swą bytnością świeżości tchnienie
Uchwycić czas w którymś z nich wraz z Tobą
to pośród moich wielu, największe marzenie.

Stąpasz po myślach zachwytem je znacząc
W pragnień oceanie zatracam się kipieli
Tonę w nim cały, na nic już nie bacząc…
jak Titanic wiek temu, przy dźwiękach kapeli.

Jednak nim dna sięgnę tej przepastnej otchłani
Do wybrzeży marzeń z wiatrem wiary popłynę
w nadziei nie zastania u brzegu, stromej grani
lecz plażę złotą i moją z marzeń dziewczynę.

33 419 wyświetleń
270 tekstów
400 obserwujących
  • 12 September 2011, 17:10

    Piękny wiersz... Czytając chce sie żyć.

  • Black widow135

    10 September 2011, 00:57

    (+) pozdrawiam cieplo

  • 9 September 2011, 08:13

    Piękny ten Rejs...

    Stąpam po Twoich słowach - z zachwytem...:)))

    Pozdrawiam :)))