Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Obraz z 20 06 2020 r

Między śmietnikami
w boksie
śpi bezdomny
jak kłoda szary i spokojny
ktoś mu położył dwie kanapki
obok głowy
i obrazek z Jezusem
taki jak ksiądz po kolędzie daje

Czy Podobizna Jezusa
doda mu wiary w lepsze jutro
czy ogrzeje
bo pada

Obok niego skórka po bananie
żółta
zwisa z wielkiej plastikowej paszczy
otchłani...

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!