Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Podarte uczucie nie wymaga podpisu

Między jedną miłością a drugą
nic nie iskrzy

człowiek wypalony do cna
zamkniętymi oczyma chciałby dotknąć tego
co mu jeszcze dobrego może się zdarzyć

ukradzioną śpiącemu dziecku zabawką
zatkać dziurę w czasie

byle nie sobą

i w otwartych oknach serca
zawiesić spokój

13 043 wyświetlenia
57 tekstów
56 obserwujących
  • Giakonika

    7 March 2021, 12:38

    Trzeba wierzyć, że będzie piękniej
    i do tego dążyć...
    Uczucie, które wypala wbrew pozorom
    daje moc!

    Zachwyca i przejmuje smutkiem ten wiersz.

  • 19 February 2021, 22:02

    Między jedną a drugą miłością jest czas, który leczy rany, koi serce i podąża ku przyszłości. Będzie dobrze albo jeszcze lepiej.
    Bardzo wzruszające słowa.

    od Sexoh't, Grafit, laser show
  • RozaR

    19 February 2021, 21:47

    Nie sama miłością człowiek żyje - jest cała masa przepięknych możliwości .

  • kati75

    19 February 2021, 19:25

    Ostatnie wersy chwyciły mnie za serce!