Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miasto złudzeń

Miasto złudzeń dziś ciebie wita,
gdzie martwą ciszą pokryta jest każda ulica,
a ślad twój tam zanika.
W domach zbudzone żyją demony,
patrzą przez okna ,szukając dusz przygnębionych.
A ty niczym samotnik strudzony,
podążasz wzrokiem w ich strony.
Gubisz w ślepych uliczkach sens własnego istnienia,
i już nawet boisz się własnego cienia.
Uciekasz, lecz twoja tułaczka krąg zatacza,
i do miasta złudzeń powraca.
Bezsilność znów króluje,
a wiara truciznę na balu nadziei serwuję .
Jednak ciągle wierzysz ,że tam po tamtej stronie ciemnej ulicy,
znajduję się jasność bijąca z zapomnianej przez miasto dzielnicy.
Czeka na ciebie aby podać ci rękę
i mogłaby zakończyć tę udrękę.

16 565 wyświetleń
130 tekstów
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!