Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miasteczko

Miasto, gdzie nigdzie nie widać granic,
Ludzie w swych mundurach żyją jak skazani,
Chłopiec na placu, w ręku trzyma dynamit
I wybucha. Leci do góry, wraz z ptakami;
Do nieba. Tam mu będzie na pewno lepiej,
Jak i nam tu zamkniętym, od lat.
W żyłach naszych, zaklęta czerwień,
Nie możemy uciec, choć nie widać krat...

15 093 wyświetlenia
243 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!