Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odmienna inaczej

Mianownikiem
nadajesz jej
własne imię
szukasz dopełnieniem
jak zgubioną
pierwszą połowę
celem sama w sobie
biernością samotnieje
gdy kogo? co?
odpowiadasz
"tylko siebie"
zmieniasz w ślepe narzędzie
gdy nią sobie
nie sobą jej
posługujesz
wołając daremnie
"o moja stracona!"
gdy pojmiesz
żeś miejscem nie dla niej
odmieniając przypadkami
ją w sobie
mianownikiem nadając
jej tylko swe imię
gdy kochasz.

89 620 wyświetleń
1386 tekstów
12 obserwujących
  • represjonowany

    31 January 2021, 14:05

    ładne "to odmienianie" :)