Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miało być...

Miały być piękne zachody słońca
z nadzieją na wspólny
beztroski poranek,
wspólne wędrówki w obrane kierunki,
wspólny wysiłek by odkryć nieznane.

Miały być długie wieczorne rozmowy,
nic nie wnoszące głupie paplanie,
wspólne radości tak bez przyczyny,
wspólne zmartwienia i zaufanie.

Miało być,
to wszystko, co przez nas
w marzeniach tak pewnie kreślane.
To nasze My
w objęciach gorliwie składane.
Miało być - lecz skreślone przez Ciebie,
być już nie może.
Bo jednak Ciebie inne skusiło już łoże.

13 130 wyświetleń
118 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!