Menu
Gildia Pióra na Patronite

spacer z aniołem

Miałem piękny sen,
a może to jawa na śnie, we dwoje-
szedłem z aniołem.
Swym aksamitem głosu unosił boskie słowa:
jesteś dla mnie czuły,dobry taki kochany cały.
Mój taki,
bez którego dzień się nie liczy.
Wieczór ma smak i oddech twoich myśli,
a spotkanie jest tak pełne powabu-
jak spotkanie z Amora naznaczeniem.
To jest jakbyś całemu światu chciał powiedzieć-
jestem tą chwilą szczęśliwy.
Twoje serce śpiewa-
potrzebuję Ciebie
Myśli wyszukują pejzaże tej miłości.
Jestem jak uczeń-pilny,
ufny -wierzący,
Uczę się Siebie,
chcę zapamiętać dotyk,
gdy tak delikatnie bierzesz mą dłoń-
staram się milczeć-
byś wiedziała ze słucham,a obrazy lasu śmiejąc się mówią -
jak dobrze że jesteś..

13 992 wyświetlenia
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!