Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sen

Miałem kiedyś sen
-czysty-
Biały jak len
I nierzeczywisty

W tym śnie byłaś Ty
-zachwycająca-
Piękniejsza od łzy
I od słońca

Lecz jakiś wysoki mur
-lęk-
Wyrósł aż do chmur
I pękł

A my zamiast go burzyć usilniej
-kochać-
Budowaliśmy go jeszcze pilniej
Aby szlochać

I kiedy zniknęłaś za cegłami
-ciemności-
Dni stały się nocami
I noc zamieszkała
w miłości

11 627 wyświetleń
79 tekstów
0 obserwujących
  • misiek45

    16 September 2012, 21:26

    Dobrze że to tylko sen-pozdrawiam

  • IceCherry

    16 September 2012, 16:53

    A kiedy nadejdzie dzień, wszystko zmieni się ;)

    Piękny wiersz. Czytam w nim nadzieję, pomimo tej nocy.

    Pozdrawiam.