Menu
Gildia Pióra na Patronite

Może i lepiej

miałem być życiem, nie doświadczyłem
matka zaś nie zdążyła mnie czegoś nauczyć
ile jest takich żyć
chcianych również zbędnych
a także zabijanych istnień

o ludzki świecie drętwy i sztywny
gdzie obok nikogo nic nie obchodzi
ktoś leży na drodze myślą, iż pijak
hipotermia w miejscu publicznym

inny przyjdzie zabierze zwłoki
wytnie organy nie tanio sprzeda
złodziejom i takim podobnym
na sucho uchodzi
karzą zaś niesprawiedliwi

miałem być życiem, a może i dobrze
że niczego nie zobaczyłem
nie stając się nawet na tęże chwilę człowiekiem
zabrzmi jeszcze lepiej

8196 wyświetleń
111 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!