Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tam w górze jest pięknie

miałam kiedyś marzenie,
wiesz?
nie jedno, nie dwa
lecz kilka...
chciałam płynąć wśród chmur,
chciałam być lekka,
jak skrzydła motylka...

uruchomić wielki balon,
i patrzeć chciałam
z góry... na wszystko,
zatopić się w przestworzach,
ptaków skrzydeł dotykać,
niebieskie podziwiać bezdroża.

i muskana dłonią wiatru
chciałam tak się snuć donikąd,
gwiezdny pył we włosy łapać
i krzyczeć, i wołać
do gór, do nieba, do słońca-
skąd? dokąd?
...znikąd??

upojona szczęściem
chciałam być, wiesz?
zachłyśnięta widokiem...
portrety aniołów
w głowie malować
i czuć, że umiem, że mogę
objąć to wszystko swym wzrokiem.

i na koniec powiem ci,
co chciałam jeszcze...
chciałam czuć - niczym ptak,
jak smakuje prawdziwe powietrze...

5917 wyświetleń
86 tekstów
19 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!