Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Miałam dziś miłość
na wyciągnięcie ręki
wykradzioną innej -
na parę chwil

twoje usta pożyczone
paznokcie wbite
w twoje niemoje dłonie
i oddech suszący łzy na policzku -
on także pożyczony

pożyczyłam dziś miłość
na kilka pocałunków, przytuleń i słów
serce moje dostało kroplówkę
zastrzyk miłości prosto do żył

pożyczyłam dziś nadzieję
by z uśmiechem przeżyć jeden dzień
choć nadzieja też od innej -
moja tylko na dziś

miałam dziś ciebie
na wyciągnięcie ręki
wykradłam cię innej -
na tych parę chwil

a teraz odejdź do niej
by nie zabrakło jej sił
na następne dni

bo to tylko pożyczona miłość
na tych parę złudnych chwil
nie mów, proszę, nic o zdradzie
to najpiękniejszy gest przecież był

4847 wyświetleń
120 tekstów
43 obserwujących
  • Sheldonia

    11 June 2015, 11:39

    Zapachu bzu (mój ulubiony z zapachów), chyba trzeba czuć podobnie, żeby zrozumieć, że miłość można pożyczyć na chwile, by móc oddychać, nawet jeśli to nie ta miłość, której nam brakuje. Dziękuje za opinie, pozdrawiam ciepło :)

  • zapach_bzu

    8 June 2015, 15:36

    Wiersz naprawdę piękny. i dziwię się, że tak mało osób go doceniło. Może nie każdy zrozumiał...?

  • słoneczniki

    8 June 2015, 13:25

    Przewrotność uczuć... ja widzę w tych wierszach smutek...

  • 16 April 2015, 23:10

    o zdradzie a fuj! straszne ! ;)
    o namiastce miłości, skradzionym pocałunku, o samotności gdy się kocha bez wzajemności ...
    bardzo ładny wiersz
    pozdrawiam :)

  • Sheldonia

    16 April 2015, 20:52

    Cóż, mogę być i byczkiem w czasie godów. Pozdrawiam.

  • dana1596

    16 April 2015, 00:54

    poetycko o zdradzie :)...tak też można, przynajmniej wyrzutów sumienia nie ma...

  • RozaR

    15 April 2015, 23:34

    Nie jest źle . Ale nie mogę się oprzeć sugestii że pisał ten wiersz byczek w czasie godów.