Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wspomnienie jak sen

Miałam dzisiaj sen, dziwny sen,
byłam tam ja i byłeś tam Ty.
I choć Cię nie ma, wiem, co to znaczy.
Zapomnieć nie mogę, choć ból już mniejszy.
Umarłeś, a ja nawet nie wiem dlaczego.

Miałeś przyjść właśnie dzisiaj,
to mi przekazać chciałeś.
Nie dane mi było mieć Ciebie w ramionach,
choć wiem, że to nie była moja wola,
za dobrą mam pamięć i za wrażliwe serce...

Dzisiaj nowe życie na nowo się rozwija,
lecz, wiedz, że ja Ciebie nadal pamiętam.
Idę z nadzieję i strachem o każdy kolejny dzień,
wierząc, że życie zmieni i przewróci się,
by szczęście mieć, by uśmiechu poczuć Twego część.

24 600 wyświetleń
214 tekstów
73 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!