Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przed Edisonem

miałabym jasność że w nocy
wypada spać
nie budzić miasta
trzewiki odłożyć z dala od wyjścia

z zadymionego baru

nikt nie krzyczałby zostań

bez lamp
dzień miałby większy sens
niż zarwane wieczory

przy kolejnym piwie
jestem zbyt przejrzysta

głucho oddzielam ubranie od skóry
brudna z wilgoci spojrzeń
wyprowadzam się z ciała
nim wejdą

próbuję przełknąć
ostatni kieliszek

146 971 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • aldaya

    5 January 2013, 15:04

    ciepło - zimno. tak jak lubię. bardzo na tak!

  • skrobek

    29 December 2012, 17:48

    Niektórym to obojętne czy w dzień czy w nocy, aby mordę zamoczyć...
    Bądź co bądź dla mnie w nocy jest coś osobliwego, coś nawet magicznego.
    Fajnie się czytało.

  • giulietka

    29 December 2012, 16:34

    I ja tak sądzę,może dlatego tak urzekł mnie ten wiersz, bo więcej mam z kota niż skowronka;)
    Pozdrawiam, Kaś.;)

  • 29 December 2012, 16:31

    Noc jest uro(c)kliwa.
    Dzięki, Madziu :)

  • giulietka

    29 December 2012, 16:30

    I wszystko byłoby jasne... gdyby nie uroki nocy;)
    Świetny, zabieram.

  • 29 December 2012, 16:29

    Dziękuję...

    "wrzuć to na forum do tych powodów, dla których można się upić ;)"
    - lepiej się nie upijać z takiego powodu

    Niezmiernie mi miło, że się spodobał. Pozdrawiam ciepło,
    K.

  • 29 December 2012, 15:37

    Piękne!

    Pozdrawiam miluśko i życzę dobrego resztego dnia (:

  • Sylwia Friday

    29 December 2012, 15:27

    świetne!