Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wegetacja

Miała dość świata
Miała dość życia
Nikt nie znał jej bólu
Nikt nie czuł jej strachu

Gdy psychika siada,
chce się odejść daleko
Jak sobie ulżyć? -
pytała więc siebie

Robiła to powoli
Najpierw zabijała znajomości
Potem wzięła się za siebie
i zabijała swą duszę.
Na koniec zostawiła ciało.

Ciało cierpiało straszliwie.
Wbijała nóz powoli
w swe serce.
Wykrwawiała się powoli, aż
zabrakło tego płynu i
odeszła raz na zawsze.

22 657 wyświetleń
320 tekstów
63 obserwujących
  • hope_dies_last

    4 January 2011, 17:11

    Heh, bardzo mi miło (:

  • Meteora

    4 January 2011, 15:48

    Nie potrafię wyrazić słowami, co czułam czytając Twój wiersz, jednak było to głębokie, silne. Podoba mi się.