Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wesolutkich Świąt ;)

Miał za oknem padać śnieg
i kolędy miały brzmieć.
A Mikołaj miał od rana
pędzić szybko w swoich saniach.
Lecz...
... za oknem pada deszcz,
w radio znowu Wham się drze,
A mikołaj, niby święty,
pod choinką śpi padnięty.
Wypił mleko, wtrząchnął ciastka,
Już na niebie Pierwsza Gwiazdka!
Karp już czeka, uszka w barszczu,
trochę siana, ciasto w paszczy...
Co tu dużo mówić mam?
Wesołych Świąt życzę Wam!

21 542 wyświetlenia
318 tekstów
8 obserwujących
  • piórem2

    24 December 2016, 11:31

    liczę jeszcze na dostawę

  • RudaDusza

    24 December 2016, 11:21

    Dziękuję ;)
    Śnieg się roztopił, wredny ;(

  • piórem2

    24 December 2016, 11:11

    dziekuję i wzajemnie a co z tym śniegiem