Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mglisty wieczór

Mglisty wieczór za oknem.
Cisza wokół,
słychać tylko
trzaskające ogniki w kominku.
Przestrzeń wypełniona pozytywą energią
wycisza wnętrze umysłu.
Ogarniający spokój
otwiera oczy duszy.
Świat w innym wymiarze,
świat pełen dobroci, miłości, wiary.
Świat tu i teraz.
Dajmy tą radość innym,
zaraźmy pięknem odczuć,
bo cóż, jak nie serce zwiąże dłonie
ludzkości w jeden wielki promień miłości.
Przeszłość nie wróci.
Przyszłść nadejdzie.
prośmy o to,
co bardzo pragniemy.
Cieszmy się tym,
czego jeszcze niemamy.
Dziękujmy za to
co otrzymamy,
jak gdyby to był najpiękniejszy dar od losu.

27 425 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • Władysław Andrzej

    10 January 2013, 13:47

    W innym wymiarze jednak tu i teraz
    Piękne przesłanie

  • misiek45

    10 January 2013, 13:03

    Uroczy ten wieczór w Twoim wierszu Jolu,jest on taki spokojny i relaksacyjny-pozdrawiam serdecznie, miło znów czytac Twoje wiersze:)))

  • awatar

    10 January 2013, 12:50

    jesteś wizjonerką?
    ta pozytywna energia? to ona przenika przez szkło?