Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mgła spowiła mleczny ranek
jakby chciała ukryć wianek
gorącego lata
w pajęczynie gubiąc łezki
rozpostarła swe perełki
nad stanem skupienia
a gdy słoneczko wyjrzało
w jej objęciu zatrzymało
ulotne wspomnienie
roztargnione znikające
płynny warkocz splatające
lazurem sklepienia
na bezchmurnym nagim niebie
odsłaniając lustra pełnię
nad brzegiem ruczaju

25 547 wyświetleń
697 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!