Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mglisty poranek

Mgła odsłoniła pejzaż nieziemski
Cały z koronek szronowych
Przeszytych nicią białą jak mleko
Piękny, jak haft angielski

Natura uszyła suknię przepiękną
Dla traw, drzew... oraz cienia
Słońce dodało jej animuszu
Złocąc z kryształu wykończenia

Choć czerń przebija między srebrami
I brąz traw starych wśród złota
Gdy pusto wokół... i cicho jeszcze
Obudzić się może tęsknota...

*Wszystkie prawa zastrzeżone

15 948 wyświetleń
142 teksty
2 obserwujących
  • Iکқяa

    13 February 2015, 15:14

    ślicznie malujesz słowami naturę:)

  • Malusia_035

    13 February 2015, 12:06

    bardzo ładny

    Pozdrawiam :)

  • krysta

    13 February 2015, 11:50

    piękny pejzaż namalowany słowami...
    pozdrawiam Agnieszko :)

  • mill

    13 February 2015, 00:22

    ...śliczny....