Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sekund dokonanych

Mgła opadła
na powieki
twarz w szczęściu
skąpana
łzy spragnione
odpoczynku
i one odchodzą
do pielgrzymek
w życia trudzie
czasem pooranych
doświadczonych
głębią zmarszczek
sekund dokonanych
do nadziei
pani naszej
jako tej wygranej
i do wiary
babim latem
jesienią splątanej

25 537 wyświetleń
697 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!