Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdy śpisz…

M.F.

Gdy śpisz, widzę świat zasnuty mgłą,
Przestrzeń wcześniej ukrytych obrazów,
Wypływa z twych zamkniętych powiek,
I mówi dotąd nieznanym językiem.

Gdy śpisz, słyszę drżenie dźwięków,
Przychodzą, by upomnieć się o ciszę,
Nie brzmią już obco, choć tak nieufnie,
Pozwalają odkryć swoje piękno.

Gdy śpisz, czuję zapach Twoich myśli,
Zmysł chce pojąć nową falę znaczeń;
Sens głuchych kroków, których słucha noc,
Samotność słów oddanych ścianom.

Gdy śpisz, oddziela nas zimna przestrzeń,
Tak bliska, choć mroczna i niedostępna,
Gdzie za murem z nieczułego szkła,
Pozostał spokój minionych dni.

Gdy przebudzisz się…

4633 wyświetlenia
89 tekstów
19 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!