Menu
Gildia Pióra na Patronite

Metamorfozy

Metamorfozy

Politycy we własnym mniemaniu
czują się zawsze czyści,
mimo, że raz występują za,
a raz przeciwko nienawiści.

Wszystko zależy od czasu,
od wydarzeń, celu i sytuacji.
Nie mają zupełnie problemu,
by zmieniać swój ton narracji.

Raz wulgarnie i z nienawiścią
wchodzą ze sobą w sprzeczki,
innym razem, jak owe baranki,
potulnie palą miłości świeczki.

56 980 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!