Menu
Gildia Pióra na Patronite

Metaliczny zapach liści

Metaliczny zapach liści topoli
wiatr odbijał od zmęczonej skroni
wypalonej - wysuszonym latem

Na wierzchołkach bahama yellow
światło przygaszonej nadziei
tam mgły zasnuwały horyzont
tam w cieniu spokój przemijał

Wybrzmiały już krzyki wrzosów
zapach lawendy we włosach
pożółkłe gorącym skwarem
w objęciach lata skąpane

Dębowe samosiejki w wąwozie
symbol słowiańskiej woli
setem nastygmatyzowanej historii
przegrywanej n a rozstaju drogi
taj -brekiem wygrana przyszłość

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!