Menu
Gildia Pióra na Patronite

Me oczy są niczym
nic nie chowają
bólu klejem liter sprawianym
który potem płatami odrywają.

Spójrz też na ręce
czego chcecie więcej
stawy, żyły, kości, mięśnie, skóra, palce, paznokcie
widzę,
kiedy podpierasz się łokciem.

Zauważam w ludzkich ślepiach rzadko
życzliwości, szczerości, empatie, wrażliwości
miłości szczerej w gałach nie widziałam jeszcze
uciekasz z lasu - bo kleszcze.

A mózg często w pustych salach
zagłuszają dźwięk organów
jest cisza w głowie,
jest pustka.

Tak jak słowa na ludzkiego osobnika ustach
wpadają spowrotem,
przełykiem w szale latając

Na koniec toną
w więziennym krzyku umierając

22 129 wyświetleń
281 tekstów
114 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!