Menu
Gildia Pióra na Patronite

Melodie o szybę grane
przez jesienny deszcz
liście pozłacane
rozłożone wśród parkowych drzew
zapach czerwonego ogniska
chłodny wiatr wieczorem
spaceruje po Ziemi.

A w tym wszystkim my
jak małe mrówki
budujące znów swój dom
w oceanie ambicji
w tęczy serca precyzji
w kochaniu i nie
manekiny to my
z miłością z wystawy.

3178 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
  • Carax

    15 July 2012, 07:52

    Agnieszko, nie powiem, ciekawe ciekawe skojarzenie :)
    Dziękuję Beato za piękny komentarz!
    Pozdrawiam!

  • Gaia

    14 July 2012, 23:44

    "manekiny to my z miłością z wystawy"
    chyba chce mi się zawyć, ale nie ma księżyca
    na tą naszą mrówczą małość

  • misiek45

    14 July 2012, 20:47

    Skojarzyło mi się;piękna przyroda i homo sapiens-pozdrawiam serdecznie