Menu
Gildia Pióra na Patronite

Media po Smoleńsku ( dziesiąta rocznica)

Media 10 lat

Po 10 kwietnia 2010 roku napisałem kilkanaście strof dotyczących ówczesnych mediów .
Cytuję je dla przypomnienia jak naprawdę było . Oto parę z nich

Dla mnie osobiście był to czas niezwykle ponury ,brudny oraz totalnie zakłamany i naprawdę obawiałem się o siebie i rodzinę .

Luty 2013

Strofy piosenki

Wychodzę na miasto po zmroku po cichu
By kłamstwa nie słyszeć w wieczornym dzienniku

Posłuchaj bo nie pojmiesz obłudy obecnej
Nim w głowę nie wbijesz agentury sowieckiej

2011

Pierwsza strofa piosenki

Na ten świat medialny piszę dziś poemat
Choć to dramat bo prawdy tam już nie ma
Bo to kłamstwo obłuda rządzą w telewizji
A prawda i honor stoją w opozycji

Marzec 2013

Refren piosenki

Mów do mnie prawdę
Dziennikarzu podły
Wszak za to przecież ci płacą
I zasadami nie wycieraj mordy
Mów do mnie dziennikarzu podły

76 490 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
  • RozaR

    24 February 2020, 09:27

    Naród bez pamieci przestaje istnieć .

  • 22 February 2020, 10:34

    Luty 2020 Może już niech dziennikarz nie mówi - 10 lat rozdrapywania żałoby odbiera zdrowe zmysły. Dajmy już ludziom zagoić rany i przestańmy wykorzystywać wydarzenie już teraz tylko rodzinne w argumentacji politycznej.