Menu
Gildia Pióra na Patronite

Droga krzyżowa

Męczy życie, gdy nie ma oczu,
które uśmiechają się na nasz widok
każda droga ciemnym tunelem
gdzie ktoś zgasił światełko

Puste dni zapadają się nocą,
pod naporem złych myśli
ulatuje głucha nadzieja,
która wypełnia nieme dni

Dzień wita palącym słońcem
oślepia na początku drogi
z każdym krokiem zapominamy
skąd wyszliśmy i dokąd zmierzamy

Gubimy się szukając tylko ramion,
które niosłyby nasz krzyż,
bo na trudnej drodze, do raju
tylko na swoich nogach można dojść

103 441 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących
  • Irracja

    15 March 2014, 12:27

    Gubimy się szukając tylko ramion
    które niosłyby nasz krzyż,

    ... to już ludziom nie wystarczy Szymon Cyrenejczyk?... chcą by sam Jezus wziął ich krzyż, by sami mogli się przyglądać z boku, jego ponownej drodze krzyżowej?...

    ;-)