Menu
Gildia Pióra na Patronite

Masz tak niewiele dni
By cieszyć się życiem
Gonisz niby za szczęściem
A to ono za tobą nie nadąża

Widziałeś dziś gwiazdy
I otulone śniegiem drzewa
Słyszałeś jak szumi las
Wiesz jak pachnie jemioła ?

Tam gdzieś zatrzymało się szczęście
By złapać oddech
Bo te samochody, windy
Tak szybko pędzą ...

Gonisz by bogatszy ktoś
Był twoim kolegą
podał ci rękę
Okruchem życzliwości

A czy widziałeś
jak uśmiecha się dziecko ?
Bardziej szczerze się nie da
Pełna micha uśmiechu

Za rogiem cicho,
schowało się tam serce
nie lubi głośnych haseł
I przerośniętego ego

Droga tam długa
choć to blisko, za rogiem
Bo idziesz ślepą uliczką
z pozoru na skróty szybciej

103 016 wyświetleń
1194 teksty
141 obserwujących
  • Papużka

    15 January 2018, 22:12

    Gonitwa nieobecnych... :)

  • szpiek

    18 December 2017, 19:30

    Mnie takie opinie też motywują. Dzięki :-)

  • lazurowa

    18 December 2017, 16:38

    Słowa bardzo dające do myślenia.
    Tak wiele Nas w życiu mija, tych małych, ale najważniejszych rzeczy. Niestety na własną prośbę.
    Bardzo zmotywowały mnie te słowa.
    Dziękuję.

  • szpiek

    18 December 2017, 11:15

    Dzięki :-)

  • giulietka

    18 December 2017, 07:27

    Piękna ballada o człowieku współczesnym.