Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 15 July 2020

Łąka

masz w oczach
niezapominajki
co najpiękniejszą melodią
jak z rana grajki
budzą

ja frezja nim miłością
chmurną i durną przeminę
chcę chwilę
uwieść cię jeszcze

bo jak żółty żonkil
promieniami uśmiechu rozbudzasz
twarz

zgasnę
wilgotną purpurą

bądź
konwalii delikatnością woni otaczaj
wybaczaj

nie chcę nic wiecej
tylko spójrz w moje serce
płatkami rzęs stokrotek
proszę

pogłaszcz je szeptem

Sylwia Pryga

40 721 wyświetleń
285 tekstów
27 obserwujących
  • Sylwia P.

    17 July 2020, 13:15

    Mill, miło mi. Niech będzie ;)

    od mill
  • mill

    17 July 2020, 13:02

    Cudo ...będzie mój ulubiony ...

  • Sylwia P.

    15 July 2020, 08:17

    Dziękuję serdecznie za wyróżnienie 🙂🌷

  • Sylwia P.

    14 July 2020, 20:36

    Dziękuję Maćku. Każdy kwiat ma swoją jakąś symbolikę. Próbowałam się wstrzelić ;)

  • Maciek Zz

    14 July 2020, 09:23

    Łąka przepełniona kwiatowymi metaforami - śliczny wiersz.