Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krzyk

Masz rację, ciągle uciekam
Jak tchórz, powiesz mi…
Nie wiedząc jak mnie to boli
Ile jest za mną we łzach skąpanych dni

Lecz dziś powoli się łamię
Powoli me serce wygrywa
By wrócić i skończyć tą farsę
Sam widzisz, czasami tak bywa.

Lecz mówisz że już za późno
Że już zatonęła ta łódź
W milczeniu szukam pociechy
Nadziei w Twych słowach i muz

Być może jest już za późno
Być może zabiłam nadzieję
Lecz czemu nie słyszysz w ciemności
Rozpaczy wołania Aniele

Chcę wiedzieć że wciąż jest nadzieja
Że wesprzesz gdy żalu tak wiele
Że jeszcze możemy się podnieść
Że nie zgubimy szansy w popiele…

1135 wyświetleń
17 tekstów
3 obserwujących
  • zapach_bzu

    24 November 2014, 13:14

    Ślicznie :)