Menu
Gildia Pióra na Patronite

Maski

Maskami nasze twarze
Zasłonięte
Nic nie mówią
Bo za dużo wokół kłamstwa
I obłudy -
Cisza wokół chociaż słychać
Ciągłe krzyki wrzaski jęki
Nic już niewiem -
Gdzie ta prawda
Czym jest prawda -
Czy jak maskę swoją zdejmiesz
Będziesz maską
Czy człowiekiem -
Kim jest człowiekiem
I czy zawsze był
Człowiekiem -
15.05.2020

1106 wyświetleń
9 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!